Thursday, 7 April 2011

Salam permai bumi Allah..

Melewati kehidupan ini ada masa nya kita bisa bediri dengan gah dan ada ketikanya kita jatuh terduduk. Namun perlukah saat kita terjatuh itu kita terus duduk tanpa perlu bangun lagi? Adakah dengan cara itu kita bisa melarikan diri daripada masalah-masalah yang tidak pernah susut? Adakah dengan cara itu tiada apa lagi yang perlu kita hadapi dan kita boleh bersenang lenang di bumi Allah ini?


Tidak dinafikan manusia tidak pernah lari daripada istilah putus asa. Aku juga begitu.bisikan syaitan makin kuat menghembus di halwa telingaku..meneraju kata hatiku.. AKU HAMPIR PUTUS ASA.. setiap perkara yang aku lakukan 'tiada nyawa'. Hanya sekadar membiarkan jasadku bergerak-gerak mengikut langkah yang sepatutnya.


                      " Setiap masalah pasti ada kuncinya"
Teruskan positif. Mungkin hari ini aku rasa lemah kerana semangat yang hampir hilang. Justeru, cari kembali semangat itu. Bagaimana? Wahai hati..wahai empunya diri..wahai Cahaya Naluri..dekatkan kembali dirimu pada Allah..jangan pernah putus asa dengan rahmat Allah.. Bukan Allah yang menjauhi kita tapi dalam diam kita sendiri yang melupakannya. Segala kekuatan yang hadir itu datangnya daripada Allah..maka berdoalah agak diberikan kekuatan itu..bukan pada kamu sahaja malah kepada semua..Agar hati yang dipegang akan terus berada di jalan yang benar..insyaAllah..
Wassalam..

2 comments:

  1. xperlu laah byk sgt cite antu...ahhaa..seram bce..:)

    ReplyDelete
  2. hahahaha..aik?takut?cakap berani..

    ReplyDelete