Tuesday, 12 April 2011

Hantu kat Uitm Shah Alam???
Bukan seorang yang mengirim gambar ini kepada saya, tetapi 2 3 orang. Ada juga yang menghantar dan mengaku mengambil gambar ini dan mendakwa ada menyimpan negatifnya. Sejauh mana kebenarannya tidaklah dapat dipastikan. Namun semua cerita yang diceritakan oleh pengirim, semuanya hampir sama.

Ia dikatakan diambil oleh pelajar UiTM yang menggunakan kamera yang boleh mengambil gambar dalam gelap dan hanya memerlukan bantuan sedikit cahaya. Lokasi gambar diambil juga berbagai-bagai, ada yang mengatakan di UiTM Shah Alam, ada yang mengatakan di sebuah lebuhraya dan yang paling ramai sekali mengatakan ia diambil di UiTM Shah Alam.

Menurut salah seorang yang mengirim gambar tersebut kepada saya mengatakan sepatutnya ada tiga orang yang cuba bergambar. Ketika gambar diambil tiada siapa melainkan ketiga-tiga mereka itu tetapi setelah gambar siap dicuci terdapat lembaga berwarna putih yang merupakan lembaga seorang wanita sedang berdiri yang mengakibatkan gambar ketiga-tiga mereka tidak kelihatan. Apa yang jelas dalam gambar tersebut adalah lembaga wanita yang seperti memegang sesuatu dan ada yang mengatakan ia mendukung bayi.

Begitulah seperti yang telah diceritakan oleh empunya cerita...

No comments:

Post a Comment