Monday, 11 April 2011

Dua Gadis Berdepan Maut.

Dua gadis berdepan maut


INILAH kesan luka pada tubuh Cheng yang dijangkiti bakteria mycobacterium ablessum setelah didakwa diberi suntikan ubat selulit manakala gambar bawah ialah contoh ubat yang diambil.

KUALA LUMPUR - Dua gadis mendakwa mereka kini berdepan maut apabila seorang pakar kecantikan menyuntik tubuh mereka dengan ubat yang salah bagi rawatan selulit pada paha dan punggung mereka kira-kira lima bulan lalu.

Akibatnya, kedua-dua sahabat karib itu kini dijangkiti bakteria mycobacterium ablessum sekali gus menyebabkan bahagian suntikan mengalami luka yang sukar untuk sembuh.

Lebih menakutkan, walaupun dicuci di klinik setiap hari, luka tersebut bukan sahaja terus membesar malah mereka mengalami masalah kegatalan melampau.

Mereka juga sudah menghabiskan wang kira-kira RM50,000 untuk menjalani rawatan tersebut.

Kedua-dua gadis itu yang masing-masing mahu dikenali sebagai Cheng, 26, dan Wong, 30, mendakwa, segala-galanya bermula setelah mereka mendapatkan nasihat seorang pakar kecantikan di Subang Jaya, Selangor.

*petikan akhbar Kosmo hari ni..
______________________________________________________________________________________

Penulis hanya mampu menggelengkan kepala bila baca artikel ni. Macam-macam sekarang ni..dgn botox nye..liposuction nye..cocok sanun..cocok sinin..haish..kenapa la sanggup berhabis duit dengan benda yang x 100% menjanjikan keputusan yg baik..klu benda tu menjadi xpe..ni klu x jadi..sape nk tanggung..nak salah kan yg mencucuk nye pulak..xboleh..korg da stuju..awal2 mesti si “doktor cocok” ni dah bgtaw ape kemungkinan yg akan jd..korg x pk panjang…pk nak cantik je..terus la setuju..tapi bile muke senget sebelah..hidung jatuh..kena infection..baru la terhegeh2 nak report sana sini..

Sebelum buat dlu xde plak korng nk report sini sana..aku rasa mcm membazir page kat paper masuk kan berita mcm ni..padahal byk bnd lain yg boleh di muatkan…kalau di ikutkan..semua bnd ni atas risiko sendiri..ha..klu xcaya cb check ada ke mana2 insurance yg nk cover pasal liposuction,botox, apekejadah sume ni..xde kan..so pandai2 la..sindri bikin..sindri tanggung..

Ape yang pasti..kita ni kenasyukur dgn ape yg da tuhan tu bagi..bukan nk ubah itu ini..ni x..bibir yg nipis…yg cantik..di cocok nye bg tebal..konon2 nampak seksi..sekali herot bibir tu bru taw..

Satu je aku nk nasihat..ape yg ade tu cukup lah..xpayah nk ubah2 dah..dah cukup cantik dah..ape org nk ckp..biarkan…xde sape yg sempurna kat dunia ni ha..yang sekarang sebok macam2 pil kurus kan badan kat pasaran..korg pecaya ke semua tu?tu sume penipuan uolss..celah mana stakat makan pill..tapi makan nasik sepinggan hentak..nak kurus..korg ingat perut korang tu ape? Nk kurus bawak2 ka lah bersenam ye yob..

Memang susah..tapi lg slamat dr korang amik apemacamkejadah punya pil ke teh ke..sume tu karut la..ape pon klu korg nak cuba.klu iye pon..tny2 kan la pada doktor2 anda..maksud aku..bkn doktor cocok sndri k..tu ha..g klinik atau hospital..bawak sampel apekejadah barang korg nk pakai..mintak pandangan doktor..

Bukan saje aku nk hentam..aku penah kenal sorg perempuan awal lingkungan 40-an..sebok sgt nk kurus..amik pil kurus..n kurus ke mana die pon ke mana..korg tau mana die sekarang? Die dpt kanser hati..sbb ape??sume dari apekejadah barang yg pengeluar pil tu pakai..so sayngi lah diri anda semua…wassalam..

No comments:

Post a Comment